1638 www.ananda-cr.cz/krijananda_a_jyotish-1-3-1.html - 21. 7. 2017 - 15:37:15

Archív stránky:

www.ananda-cr.cz/krijananda_a_jyotish-1-3-1.html ze dne: 21. 7. 2017 - 15:37:15

Zpět na úvodní stranu - aktuální novinky 2017


 

Krijananda a Jyotish

Sekce:   Home >> Krijananda a Jyotish

Svámí Krijánanda (J.Donald Walters) (1926-2013)

 

 

Krijánanda se stal žákem Paramhansa Jóganandy v roce 1948 a žil s ním během posledních 3,5 roku Jóganandova života. Vylíčil své vlastní duchovní hledání a léta učení s Jóganandou ve svém životopise Cesta (The Path). Tato kniha je obecně považována za další díl Jóganandovy knihy.

 

Svámí Krijánanda používal učení Seberealizace v denním životě. Napsal knihy o manželství, o výchově, vedení a úspěchu, o duchovních komunitách, józe, sebe-uzdravování, umění, architektuře, astrologii a filosofii. Sepsal také Jóganandova učení o Bibli, o Bhagavad Gítě. Skládal inspirující duchovní hudbu, která se hraje v USA a Evropě.

 

Komunita Ananda Assisi v Itálii je jednou z devíti na třech kontinentech, které Krijánanda založil a naplnil tak Jóganandův sen o vytvoření „světových komunit bratrství“ v mnoha zemích. Téměř jeden tisíc dospělých a dětí žije v těchto komunitách, které jsou situované jak mimo města tak ve městech. Slouží také jako výuková střediska Seberealizace.

 

John E. Novak (Jyotish)

 

 

Byl jmenován svámím Krijánandou jeho duchovním nástupcem po jeho smrti. Jyotish (znamená Světlo) byl se svámím Krijánandou

od samého začátku, od roku 1966, úzce s ním spolupracoval spolu se svou ženou Devi(která do Anandy přišla v roce 1969) na vytvoření Ananda komunit a jejich práce. Oba byli jmenováni Krijačarji* svámím Krijánandou a mohou nyní šířit starodávnou a osvobozující techniku Krija jógy Paramhansa Jóganandy v jeho linii duchovních Mistrů.

Jyotish je autorem několika knih o meditaci a souvisejících témat. Devi napsala kromě jiného knihu o životě svámí Krijánandy: Víra je můj štít.(Faith is My Armor).

Jsou spoluautory knihy Dotek světla: Živá učení Paramhansa Jóganandy. Je to soubor  týdenních příspěvků z jejich webové stránky.

Www.jyotishanddevi.org

 

*Krijačarja je ten, kdo je autorizován poskytovat zasvěcení do nejvyšší techniky Krija jógy

 

 

Zpět

 

Papírové tašky     -     Potisk triček     -     Kalendáře Praha 10     -     Hokejové dresy     -     Maturitní šerpy     -