2482 https://festivaly.eu/the-afghan-whigs-support-ed-harcourt-lucerna-music-bar-praha-2017 - 05. 8. 2017 - 06:26:33

Archív stránky:

https://festivaly.eu/the-afghan-whigs-support-ed-harcourt-lucerna-music-bar-praha-2017 ze dne: 05. 8. 2017 - 06:26:33

Zpět na úvodní stranu - aktuální novinky 2017


koncert The Afghan Whigs + Support: Ed Harcourt

The Afghan Whigs + Support: Ed Harcourt

so 5. srpen 2017, 18:30 za 12 dní
Koupit vstupenky
Informace o koncertu
In Spades – tak se jmenuje nové album The Afghan Whigs, které vyjde v květnu a kapela ho představí 5.srpna v pražském Lucerna Music Baru, kam se vrátí po dvou letech. Kromě standartních vstupenek bude v prodeji také 25 ks VIP lístků, které umožňují účast na zvukovce, setkání s kapelou a upomínkový předmět.

Na albu kterém se objeví píseň “Oriole”. Je definována jen a pouze svou mystickou vnitřní logikou. In Spades je album zvláštní již svým uměleckým ztvárněním obalu, obsahem je záhadné a přímo vybízí posluchače, aby pronikali do jeho temných metafor a spektrální obraznosti. “Je to strašidelná deska,” říká Greg Dulli, frontman a a hlavní autor Afghan Whigs. “Líbí se mi, jak je to celé tajemné. Není to samo o sobě koncepční album, ale když jsem to poskládal dohromady, objevil se mi oblouk a tak jsem se nechal vést. Pro mě to je deska o paměti, zejména o tom, jak rychle se spájí život a paměť.” 

In Spades jsou na jedné straně typičtí Afghan Whigs, koneckonců jako všechno, co dosud natočili – a jak zaplnili prázdné místo mezi punkem středozápadu USA, který představovali Die Kreuzen a Hüsker Dü, psychedelickými soulovými symfoniemi The Temptations a rockovými plochami Led Zeppelin a Lynyrd Skynyrd. Na druhé straně toto album kapelu zase o kus posouvá dopředu. 

Kapela ve složení – Dulli, kytaristé Dave Rosser a Jon Skibic, bubeník Patrick Keeler, multiinstrumentalista Rick Nelson a spoluzakladatel a basák Whigs John Curley – vdechla desce In Spades neskutečné kouzlo. Stejně tomu bylo u jejich předešlého triumfálního “návratového” alba – Do To the Beast (Sub Pop 2014), které se jako jejich první album dostalo do Top 40. 

Dva měsíce po konci turné Whigs v roce 2015 se kapela sešla v Nelsonově studiu Marigny Sound v New Orleans a polovina z deseti písniček In Spades bylo natočeno během týdne.
In Spades: je působivým dokumentem toho, čím The Afghan Whigs byli a kam se vydají dál. Pro Dulliho a Curleyho to je cesta, která trvá několik desetiletí – od jejich počátků u Sub Pop dodnes. Začínali ve dvaceti a své sny si plní i dnes. 

Pořadatel
Koncert pořádá D Smack U Promotion

Lineup

The Afghan Whigs alternative pop alternative rock
Najděte si spolujízdu z
Vyhledat na
Čt 3. srpen 17:30
Přivážíme do Prahy Billy Talent. Ve čtvrtek 3. srpna předvedou na hlavním dvoře...
Koupit vstupenky
pá 10. listopad 20:00
John Paul Cooper, který je znám jako JP Cooper, je britský zpěvák a skladatel. L...
Koupit vstupenky
Mew
po 27. listopad 20:00
Mew vydali své sedmé album Visuals letos v dubnu na Play It Again Sam a zveřejni...
Koupit vstupenky

více akcí

Dárek pro strejdu     -     Papírové tašky na víno     -     Maturitní šerpy     -     Diáře Praha 10     -     Dárek pro maminku     -