4702 dabelinka.blog.cz/1801/15-komplimentu-vasemu-partnerovi - 05. 1. 2018 - 10:29:31

Archív stránky:

dabelinka.blog.cz/1801/15-komplimentu-vasemu-partnerovi ze dne: 05. 1. 2018 - 10:29:31

Zpět na úvodní stranu - aktuální novinky 2017


Pokud dlouho neodpovídám na tvůj dotaz přečti si tento článek.

15 komplimentů vašemu partnerovi

Úterý v 11:54 | Dabelinka |  Vztahy
Až příliš často podceňujeme sílu dotyku, úsměvu, laskavého slova, pozorného ucha, upřímného komplimentu nebo i nejmenšího projevu lásky, které všechny mají potenciál změnit náš život." - Leo Buscaglia
Když jsme s našimi partnery již dlouho, mohou se komplimenty často vytratit. Ať už to máme v úmyslu nebo ne, možná své partnery začínáme považovat za něco samozřejmého, za předpokladu, že s námi budou stále.

No i když budou, je důležité udržovat naše pouta po všechny ty roky silná, neboť "Když někomu složíme kompliment, máme ze sebe lepší pocit, protože jsme umožnili někomu jinému mít lepší pocit ze sebe!", říká odbornice na etiketu a spisovatelka Lisa Mirzaové-Grottsová.
Komplimenty mohou člověku změnit den a také vás mohou znovu citově spojit s vaším partnerem.
Těchto 15 komplimentů vás přinutí znovu se zamilovat do svého partnera:


1. Konkrétní komplimenty

Když svému partnerovi vyjadřujete kompliment, buďte při tom konkrétní. Dáte mu tím najevo, že si ho ceníte takového, jaký je, jako jedinečnou osobu.
"Všeobecná pochvala neznamená pro nikoho tolik jak pochvala konkrétní. Poukázáním na konkrétní aspekt jiné osoby dáváte najevo, že se o ni skutečně zajímáte," říká spisovatel Michael Davidson.
Zaměřte se na konkrétní věc, kterou dělá a kterou nedělá nikdo jiný. Pochvala tak bude mnohem smysluplnější a konkrétnější.

2. Emocionální komplimenty

Díky spojování vašich komplimentů s konkrétními emocemi se může váš partner cítit desetkrát lépe než jen po samotné pochvale.
Můžete mu například říci, že oceňujete způsob vaření večeře, protože se tak cítíte milovaní a v bezpečí. Dostane se mu tak projevu náklonnosti a také potvrzení, že si vážíte veškerou jeho náročnou práci.

3. Povzbuzující komplimenty

Tento druh komplimentů povzbuzuje vašeho partnera k tomu, aby dále dělal a zkoušel nové věci, nebo aby se snažil dělat lepší věci, které mu nejdou.
Pokud vašemu partnerovi velmi nejde vaření, ale přesto se snaží a vaří vám, je důležité povzbuzovat ho pochvalou.

4. Ubezpečující komplimenty

Ubezpečující slůvka, poskytovaná vašemu partnerovi po celou dobu, co jste spolu, mu budou připomínat, že jste s ním opravdu rádi.
I když jste spolu už celé roky, když svého partnera nezapomínáte ujišťovat o své lásce drobnými pochvalami, bude pro vás mnohem snazší se do sebe znovu zamilovat každý jeden den.

5. Nevyžádané komplimenty

Nečekejte, dokud vás o uznání požádá partner. Když má nový účes nebo si zkouší nový oděv, buďte připraveni jeho volbu pochválit.
Když vás musí stále žádat o potvrzení, může mít pocit, že vám napovídá a získat tím pocit, že mluvíte jen o tom, co slyšet chce.

6. Vyžádané komplimenty

Samozřejmě, pochvaly se nemusí udělovat vždy na počkání. Přestože byste měli být připraveni poskytnout svému partnerovi ujištění i tehdy, když vás o něj nežádá, rovněž byste měli být vždy připraveni dát mu ho, když si ho žádá.
Když se na vás podívá, abyste něco řekli, určitě to udělejte. Váš partner se tak bude cítit milován jako při kterékoli jiné pochvale.

7. Oceňujíce komplimenty

Věnuje se váš partner stále praní či vaření? Možná také vynáší odpadky nebo v domě všechno opravuje. Ať váš partner dělá cokoliv, co si ceníte, určitě mu to dejte najevo.
"Je docela dobře možné, že dosáhnout něco, co chlubíte, si od toho druhého vyžádalo značné úsilí. Vaší pochvale se potěší ještě víc, když jeho snahu oceníte. Dáte tím najevo, že si ceníte, co se děje "za oponou", aby se to uskutečnilo," dodává Davidson.
Oceňujíce komplimenty dávají vašemu partnerovi najevo, že ho nepovažujete za něco samozřejmého.
"Dejte těm, které milujete
Křídla, aby mohli létat
Kořeny, aby se mohli vrátit
A důvody, aby mohli zůstat." - Dalajláma

8. Komplimenty pro podporu komunikace

Když se vám líbí něco, co dělá váš partner a chcete, aby v tom pokračoval, rozhodně ho nezapomeňte pochválit!
Může jít o něco docela jednoduché jako: "Líbí se mi, když (tři tečky), protože se při tom cítím (tři tečky)."
Snadněji tak dáte partnerovi najevo, že se vám něco líbí, neboť tím spojujete dohromady to, co dělá se svými dobrými pocity.

9. Sexy komplimenty

Samozřejmě, jedním z tajemství dobrého, dlouhodobého partnerství je také aktivní a zdravý sexuální život.
Sexy komplimenty dokáží povzbudit partnerovo sebevědomí a umožnit mu mít ze sebe dobrý pocit. Zajistíte tak, že se bude stále dobře cítit v ložnici ve vašich intimních chvílích.

10. Komplimenty o vašem společném životě

Nic se lépe nepostará o to, aby se váš partner cítil více milován a oceněn než chvály na váš společný život, který překonává všechny vaše představy.
Dejte mu vědět, jak jste rádi, že jste si ho vzali, nebo jak rádi s ním žijete. Dejte mu vědět, jací jste šťastní, že je ve vašem životě.

11. Komplimenty na vzhled vašeho partnera

Když jste spolu už nějaký čas, tak jste zřejmě svého partnera viděli v různých etapách života - možná už na spáncích šedne nebo má více vrásek, než když jste se poznali.
Rozhodně mu dejte vědět, že je stejně přitažlivý jako v den, kdy jste se seznámili.

12. Komplimenty na inteligenci

Skvělý způsob poskytnutí pochvaly, při níž se váš partner rozzáří, je dát partnerovi najevo, že si vážíte jeho názory a smýšlení.
Chlubit partnerův výzor je dobré, dejte mu však najevo, že si ho ceníte i za něco jiného.

13. Komplimenty na to, jaký je rodič

Pokud máte s partnerem děti, chvalte ho za to, jakým je rodičem. Nikdo nedělá napoprvé vše správně a být rodičem může být občas obtížné.
Když však budete partnera chválit za to, jak pomáhá při výchově vašich dětí, prospěje to vaší lásce a vzájemné náklonnosti.

14. Spontánní komplimenty

Pochvala vašemu partnerovi nemusí být vždy plánována. Může se sice použít pro podporu komunikace a zlepšení záležitostí ve vaší ložnici, ale dá se vyslovit i jen tak mimochodem.
Nakonec, pochvaly trvají pouze chvíli - dejte svému partnerovi vědět, že si ceníte všechny ty drobné věci, které dělá.

15. Intimní komplimenty

Zatímco sexy komplimenty jsou dobré na okořenění vašeho času v ložnici, intimní komplimenty jsou spíše o potvrzení, jak bezpečně se cítíte, že tuto část svého já sdílíte se svým partnerem.
Když dáváte partnerovi vědět, co máte rádi a chlubíte ho, jak dobře reaguje na vaše intimní potřeby, pomůže vám to oběma sbližovat se.

Závěr

Vztahový terapeut Jean Fitzpatrick říká: "Komplimenty slouží jako depozity na několika emocionálních spořicích účtech, abyste měli základ, ze kterého můžete čerpat, když nastanou zlé časy nebo konflikty."
Když se svého partnera naučíte chlubit, bude se cítit viděn, ceněný a jedinečný.
I kdybyste chválili něco, co dělal už stokrát - například to, jak vaří čaj - je krásně znovu se zamilovat do svého partnera a správné komplimenty tomu napomůžou více než cokoli jiného.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Petra | E-mail | Web | Před 10 minutami | Reagovat

Vhodným komplimentem je vždy pěkný dárek, např. květina nebo špek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

SML- stránky o duchovnu a šťastném životě
Výuka výkladů karet a budoucnosti

 

Dárky pro muže k 60     -     Levné dresy Praha     -     Dárek pro babičku     -     Dárek pro tetu     -     Kalendáře Praha 10     -